Puree van geroosterde gele wortelen

Recepten

Ingrediënten
1 kg gele wortelen
olijfolie
4 takken tijm
4 tenen knoflook
1 tl zeezout
3 el honing
1 tl harissa
1/2 tl komijnpoeder

Bereiding
STAP 1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg een groot vel aluminiumfolie op je ovenplaat en vet dit in met wat olijfolie.
STAP 2
Schil de wortelen en snijd de grote of dikke in stukken. Leg de wortelen met de tijm, knoflook (in schil) en wat zout op het aluminiumfolie.
STAP 3
Pak de wortelen goed in en schuif dit in de oven en rooster de wortelen gaar. Afhankelijk van de hoeveelheid en dikte van de wortelen kan de gaartijd variëren van 1 tot 2 uur.
STAP 4
Als de wortelen zacht zijn, haal ze dan uit de oven. Maak het pakketje voorzichtig open (pas op voor de hete stoom) en laat iets afkoelen. Haal de knoflookteentjes uit hun schilletje.
STAP 5
Doe dan de wortelen in je keukenmachine, samen met de knoflook, tijmblaadjes, honing, harissa en komijnpoeder. Hak ze tot een (grove) puree.
STAP 6
Proef of er nog wat honing of zout bij moet.

Serveer de warme puree direct of laat afkoelen en serveer het als koude dip.

maandag 20 september 2021 | Recepten

Meer nieuws

Wolf slaat toe op Boerderij De Kraanvogel

Wolf slaat toe op Boerderij De Kraanvogel

Ik appte Michiel om te vragen hoe laat we konden bellen voor info voor de Nieuwsbrief. Hij appte me een artikel in het Brabants Dagblad terug met de woorden: lees dit maar… “Een wolf heeft afgelopen maandag 3 schapen doodgebeten bij Boerderij De Kraanvogel in Esbeek”...

Lees meer
GESMOORDE PREI MET EIEREN EN ZA’ATAR

GESMOORDE PREI MET EIEREN EN ZA’ATAR

Dit recept kreeg ik van Niki, Luc, Ezra en Otis en is een hit in hun gezin. Deze willen we dus zeker ook eens proberen ! Het lijkt veel op de Shakshuka die ik al vaker geprezen heb volgens mij, maar weer net wat anders. Dit is een gemakkelijke manier om in heel korte...

Lees meer
Nieuwjaarsborrel 22 januari

Nieuwjaarsborrel 22 januari

Op zaterdag 22 januari is de Nieuwjaarsborrel! Deze gaat plaatsvinden van 14:00-17:00 uur en jullie zijn allemaal van harte welkom. Onder het genot van een drankje en hapje gaan we 2022 inluiden en gaan we horen wat het nieuwe jaar gaat brengen. Er worden geen kosten...

Lees meer