Rettich salade met yoghurt mosterd dressing

Recepten

Rettich of rammenas is een witte, langwerpige wortel en is familie van de radijs. De zwarte
winterrammenas, erg scherp van smaak, is vrijwel verdrongen door de wat frissere witte
zomervariant, de rettich of daikon. De rettich heeft ook die vergelijkbare pittige smaak (iets
milder). Bij aankoop moet de rettich hard en stevig aanvoelen. Een goede rettich heeft een
fantastische crunchy bite en is super sappig. De rode rettich is weer wat pikanter.

Ingrediënten: 
450 g rettich
4 el Griekse yoghurt
kneepje limoensap
peper en (zee)zout
mosterd, naar smaak
handje platte peterselie, vers

Bereiding:
Schil de rettich en spiraliseer in een daarvoor bedoeld apparaat.
Klop de yoghurt met een kneep limoensap. Breng op smaak met peper en zout. Meng de
dressing door de rettich.
Proef en voeg zoveel mosterd toe als je zelf lekker vindt. Dat is nogal persoonlijk en
de smaak zal ook moeten afhangen van wat je erbij eet.
Bestrooi vlak voor het serveren met gehakte verse peterselie.

Smakelijk en geniet van het heerlijke weer !
daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 27 mei 2022 | Recepten

Meer nieuws

RODE CURRY MET KOOLRAAP

RODE CURRY MET KOOLRAAP

Oke, ik haal al die rapen door elkaar. Even iets van duidelijkheid scheppen. De koolraap en koolrabi worden vaak door elkaar gehaald. Beide groente zijn knollen, maar de koolrabi groeit boven de grond en de koolraap onder de grond. De koolraap heeft een gele kleur en...

Lees meer
Groenteschotel met paprika

Groenteschotel met paprika

Lekkere groenteschotel! Wanneer je paprika in dunne reepjes snijdt, daarna rustig aanbakt en dan eventjes laat stoven dan worden ze heerlijk zoet en super zacht. Een paprikastoof met prei, tomaten en gekookte eitjes. Lekker vegetarisch en eens een keertje iets anders....

Lees meer