RODE CURRY MET KOOLRAAP

Recepten

Oke, ik haal al die rapen door elkaar. Even iets van duidelijkheid scheppen.

De koolraap en koolrabi worden vaak door elkaar gehaald. Beide groente zijn knollen, maar de koolrabi groeit boven de grond en de koolraap onder de grond. De koolraap heeft een gele kleur en de koolrabi een witte, groenige kleur. De koolraap is net iets zoeter dan de koolrabi. De koolrabi eet ik, van huis uit, het liefste rauw.

En dan hebben we de knolraap nog.
Koolraap is waarschijnlijk ontstaan uit een kruising tussen kool en knolraap. De knolraap wordt ook wel meiraap of meiknolletje genoemd. Beide worden vaak met elkaar verward, terwijl ze toch heel verschillend zijn. De knolraap smaakt wat radijzig, terwijl de koolraap eerder zoetig is en meer heeft van een wortelsmaak.

Ingrediënten:
– 100 gram currypasta rood
– 800 milliliter kokosmelk
– 400 gram koolraap
– 400 gram paneer (super lekkere kaas)
– 200 gram spinazie
– 100 gram taugé
– 30 gram thaise basilicum
– 400 gram zilvervliesrijst

Bereiding:
– Breng in een kookpan water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst in ca. 20 minuten gaar. Giet af en laat de rijst nog even stomen met de deksel op de pan.
– Schil de koolraap en snijd in plakjes van ca. 1 cm.
– Dep de paneer droog en snijd in blokjes van 2 cm. Kruid met peper en zout. Verwarm de wok met een scheutje olie en bak de blokjes paneer 3-4 minuten rondom aan. Haal ze daarna uit de pan.
– Verwarm de wok opnieuw met een scheutje olie en wok de koolraap 3-4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en wok 1-2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en laat de curry nog 5-8 minuten op laag vuur sudderen tot de gewenste dikte. Voeg als laatste de spinazie toe en laat slinken. Was ondertussen de taugé.
– Pluk de blaadjes Thaise basilicum en hak de helft fijn. Proef de curry en breng op smaak met de fijngehakte Thaise basilicum en zout. Leg de blokjes paneer terug in de curry, samen met de helft van de taugé.
– Verdeel de rijst en de curry over de borden. Maak het gerecht af met de achtergehouden taugé en blaadjes Thaise basilicum.

Geniet van je weekend.
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 25 november 2022 | Recepten

Meer nieuws

De aannemer is er en heeft al bouwhekken gezet !

De aannemer is er en heeft al bouwhekken gezet !

O jee, er is iets mis gegaan met de zuurkool. Deze koopt Michiel in en deze was niet geleverd. Aangezien ze hier bij het inpakken achter kwamen, was er geen tijd meer om dit te regelen. Om dit goed te maken, krijgen we deze week de zuurkool. Er is diversiteit om...

Lees meer
Zuurkoolschotel met banaan

Zuurkoolschotel met banaan

Ingrediënten:  - 800 gr kruimige aardappels -  1 ui -  2 tenen knoflook -  150 gr plakjes gerookt ontbijtspek -  500 gr half om half gehakt -  1 el kerrie -  500 gram zuurkool -  100 gr rozijnen -  1 banaan -  200 ml crème fraîche -  peper en zout Bereiding: Verwarm...

Lees meer
Gratin van pompoen met feta en notencrumble

Gratin van pompoen met feta en notencrumble

Sanne kwam met dit heerlijke recept ! Echt een aanrader. Ingrediënten: 600 gr (diepvries) pompoenblokjes 1 kl ras-el-hanout 4 stengels lente-ui, fijngehakt 120 gr noten-, pitten- en zadenmix enkele blaadjes salie, fijngehakt 200 gr feta, verkruimeld peper Bereiden: ...

Lees meer