Romige rodekoolsoep met bieslook (uit het boek Vast Wel!)

Recepten

Bereiding 15 min
Baktijd 30-35 min
Personen 6
Benodigdheden soeppan, staafmixer

INGREDIËNTEN:
1 el kokosolie
1 rode ui
1 sjalotje
3 teentjes knoflook
1 appel in blokjes
1 rode kool
400 gram witte zoete aardappels
1 el verse tijm
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
500 ml groentebouillon
1 blik kokosmelk van 400 ml

BEREIDING:
– Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui, sjalot en knoflook 3 min
– Voeg de appel, rode kool en zoete aardappel toe en bak 5 min op een middelmatig vuur mee. Roer het regelmatig door om verbranden te voorkomen
– Voeg de tijm en Italiaanse kruiden toe en bak kort mee. Roer weer regelmatig
– Voeg de groentebouillon en kokosmelk toe als de groente zacht is en breng de soep aan de kook. Laat de soep 25 min op een laag vuur koken.
– Pureer de soep met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
– Garneer de soep eventueel met extra kokosmelk en bieslook

Tip: als je de soep een dag later eet dan is de kleur veranderd, maar de smaak is net zo lekker.

Smakelijk eten !!

Daisy

Heb jij ook een lekker recept dat je wil delen ?
Mail het naar daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 4 maart 2022 | Recepten

Meer nieuws

Zwammen workshop op komst

Zwammen workshop op komst

O jee… wij hadden geen recept in ons pakket. Wat is er gebeurd ? De printer was kapot. Een deel van jullie heeft daarom geen recept ontvangen. Gelukkig staan de recepten wel op de site van de Kraanvogel, dus hier kun je ze terugvinden. Het was een preirecept en dit...

Lees meer
Vegan erwtensoep met linzen van Bo

Vegan erwtensoep met linzen van Bo

Ik vond dit recept nog tussen mijn ongebruikte recepten, want… als je een recept doorstuurt, kan ik het pas gebruiken zodra het ook in het pakket zit. Het kan dus even duren, maar… als je twijfelt of ik het vergeten ben, mag je altijd een reminder sturen hoor ! En dan...

Lees meer