Romige rodekoolsoep met bieslook (uit het boek Vast Wel!)

Recepten

Bereiding 15 min
Baktijd 30-35 min
Personen 6
Benodigdheden soeppan, staafmixer

INGREDIËNTEN:
1 el kokosolie
1 rode ui
1 sjalotje
3 teentjes knoflook
1 appel in blokjes
1 rode kool
400 gram witte zoete aardappels
1 el verse tijm
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
500 ml groentebouillon
1 blik kokosmelk van 400 ml

BEREIDING:
– Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui, sjalot en knoflook 3 min
– Voeg de appel, rode kool en zoete aardappel toe en bak 5 min op een middelmatig vuur mee. Roer het regelmatig door om verbranden te voorkomen
– Voeg de tijm en Italiaanse kruiden toe en bak kort mee. Roer weer regelmatig
– Voeg de groentebouillon en kokosmelk toe als de groente zacht is en breng de soep aan de kook. Laat de soep 25 min op een laag vuur koken.
– Pureer de soep met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
– Garneer de soep eventueel met extra kokosmelk en bieslook

Tip: als je de soep een dag later eet dan is de kleur veranderd, maar de smaak is net zo lekker.

Smakelijk eten !!

Daisy

Heb jij ook een lekker recept dat je wil delen ?
Mail het naar daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 4 maart 2022 | Recepten

Meer nieuws

de verse poep van deze week

de verse poep van deze week

Michiel liep langs de velden op het moment dat ik hem belde. We hebben een probleem met het water, zegt hij. We willen tuinbonen zetten, maar het is nog te nat. Het duurt dus nog langer voordat we kunnen zaaien. Er staat alleen nog prei. Nou… een lekkere preischotel...

Lees meer
Preitaart met walnoten

Preitaart met walnoten

Ingrediënten: - 5 plakjes diepvries bladerdeeg - 1 teen knoflook - 3 middelgrote eieren - 75 g ongebrande walnoten - 100 g cheddar aan stuk - 600 g prei - 1 el traditionele olijfolie Bereiding: - Verwarm de oven voor op 200° C. Laat het bladerdeeg ontdooien. - Snijd...

Lees meer