Sinaasappelcake van Stefanie

Recepten

hier heeft menig persoon van gesnoept op de open dag !

Ingrediënten:
Voor 1 sinaasappelcake:
2 sinaasappels (in hun geheel)
De rasp van 1 sinaasappel
7 eieren
2 eidooiers
200 gram amandelmeel
140 gram polenta + extra voor het bestuiven
1 theelepel bakpoeder
200 gram suiker
Voor de sinaasappelsiroop:
250 ml sinaasappelsap
110 gram suiker

Bereiding:
Kook 2 sinaasappels een uur lang in een pan met water. Haal de pitjes uit de sinaasappels
en maal de vruchten fijn in een blender. Zet de sinaasappelpuree even opzij.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een grote, ronde springvorm in en bestuif de
bodem met wat polenta.
Klop de eieren en de eidooiers samen met de suiker luchtig, minimaal 5 minuten.
Voeg de sinaasappelpuree samen met de geraspte schil van de sinaasappel toe aan het
opgeklopte eimengsel. Meng kort en voeg dan ook de droge ingrediënten toe. Meng nog
even kort door.
Giet het beslag in de ingevette springvorm. Daarna moet ‘ie in de oven: eerst 10 minuten
op 180 graden. Daarna zet je de temperatuur van de oven terug naar 150 graden en bak
je de sinaasappelcake nog 30 minuten.
Zet de oven terug naar 140 graden en laat de sinaasappelcake nog 10 minuten garen. Als
de cake droog en stevig aanvoelt, is ‘ie klaar. Zo niet, laat ‘m dan nog iets langer in de
oven staan.
Kook ondertussen het sinaasappelsap in met 110 gram suiker. Zodra de sinaasappelcake
klaar is, prik je ‘m in met een vork en giet je de siroop eroverheen.

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 22 juli 2022 | Recepten

Meer nieuws

RODE CURRY MET KOOLRAAP

RODE CURRY MET KOOLRAAP

Oke, ik haal al die rapen door elkaar. Even iets van duidelijkheid scheppen. De koolraap en koolrabi worden vaak door elkaar gehaald. Beide groente zijn knollen, maar de koolrabi groeit boven de grond en de koolraap onder de grond. De koolraap heeft een gele kleur en...

Lees meer
Groenteschotel met paprika

Groenteschotel met paprika

Lekkere groenteschotel! Wanneer je paprika in dunne reepjes snijdt, daarna rustig aanbakt en dan eventjes laat stoven dan worden ze heerlijk zoet en super zacht. Een paprikastoof met prei, tomaten en gekookte eitjes. Lekker vegetarisch en eens een keertje iets anders....

Lees meer