Sinaasappelcake van Stefanie

Recepten

hier heeft menig persoon van gesnoept op de open dag !

Ingrediënten:
Voor 1 sinaasappelcake:
2 sinaasappels (in hun geheel)
De rasp van 1 sinaasappel
7 eieren
2 eidooiers
200 gram amandelmeel
140 gram polenta + extra voor het bestuiven
1 theelepel bakpoeder
200 gram suiker
Voor de sinaasappelsiroop:
250 ml sinaasappelsap
110 gram suiker

Bereiding:
Kook 2 sinaasappels een uur lang in een pan met water. Haal de pitjes uit de sinaasappels
en maal de vruchten fijn in een blender. Zet de sinaasappelpuree even opzij.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een grote, ronde springvorm in en bestuif de
bodem met wat polenta.
Klop de eieren en de eidooiers samen met de suiker luchtig, minimaal 5 minuten.
Voeg de sinaasappelpuree samen met de geraspte schil van de sinaasappel toe aan het
opgeklopte eimengsel. Meng kort en voeg dan ook de droge ingrediënten toe. Meng nog
even kort door.
Giet het beslag in de ingevette springvorm. Daarna moet ‘ie in de oven: eerst 10 minuten
op 180 graden. Daarna zet je de temperatuur van de oven terug naar 150 graden en bak
je de sinaasappelcake nog 30 minuten.
Zet de oven terug naar 140 graden en laat de sinaasappelcake nog 10 minuten garen. Als
de cake droog en stevig aanvoelt, is ‘ie klaar. Zo niet, laat ‘m dan nog iets langer in de
oven staan.
Kook ondertussen het sinaasappelsap in met 110 gram suiker. Zodra de sinaasappelcake
klaar is, prik je ‘m in met een vork en giet je de siroop eroverheen.

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 22 juli 2022 | Recepten

Meer nieuws

de verse poep van deze week

de verse poep van deze week

Michiel liep langs de velden op het moment dat ik hem belde. We hebben een probleem met het water, zegt hij. We willen tuinbonen zetten, maar het is nog te nat. Het duurt dus nog langer voordat we kunnen zaaien. Er staat alleen nog prei. Nou… een lekkere preischotel...

Lees meer
Preitaart met walnoten

Preitaart met walnoten

Ingrediënten: - 5 plakjes diepvries bladerdeeg - 1 teen knoflook - 3 middelgrote eieren - 75 g ongebrande walnoten - 100 g cheddar aan stuk - 600 g prei - 1 el traditionele olijfolie Bereiding: - Verwarm de oven voor op 200° C. Laat het bladerdeeg ontdooien. - Snijd...

Lees meer
Die passie voor zijn werk, vind ik mooi.

Die passie voor zijn werk, vind ik mooi.

We hebben het eerder gedaan. Kennismaken met de pakketafnemers. Wie zijn nu eigenlijk de mensen die de pakketten afnemen? Hoe zijn ze bij Michiel terecht gekomen en wat is hun drive om voor biologisch dynamisch te kiezen? Deze week een buurtvrouw van mij. Yvonne heb...

Lees meer