Tuinbonenbruschetta

Recepten

Ingrediënten: 
– 150 gr tuinbonen gekookt en afgekoeld
– 1 volkoren boterham
– 1 el olijfolie
– 15 gr munt
– 50 gr Pecorino Romano kaas of een andere kaas (oud of licht pittig)
– chili vlokken naar smaak
– Zout naar smaak
– Peper naar smaak

Bereiding:
– Kook de tuinbonen tot beetgaar, ca. 7 minuten. Spoel af met koud water en laat goed
afkoelen.
– Besprenkel het brood met (aromatische) olijfolie en bak in oven op 200 graden
knapperig.
– Maak de bruschetta’s op smaak door ze in te wrijven met knoflook.
– Mix de koele tuinbonen met olie, een handje vers gehakte munt, grof gemalen peper en
zout en eventueel een puntje fijn gemalen chili vlokken.
– Lepel op een bruschetta en maak af met geschaafde kaas.

Smakelijk !

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 8 juli 2022 | Recepten

Meer nieuws

de verse poep van deze week

de verse poep van deze week

Michiel liep langs de velden op het moment dat ik hem belde. We hebben een probleem met het water, zegt hij. We willen tuinbonen zetten, maar het is nog te nat. Het duurt dus nog langer voordat we kunnen zaaien. Er staat alleen nog prei. Nou… een lekkere preischotel...

Lees meer
Preitaart met walnoten

Preitaart met walnoten

Ingrediënten: - 5 plakjes diepvries bladerdeeg - 1 teen knoflook - 3 middelgrote eieren - 75 g ongebrande walnoten - 100 g cheddar aan stuk - 600 g prei - 1 el traditionele olijfolie Bereiding: - Verwarm de oven voor op 200° C. Laat het bladerdeeg ontdooien. - Snijd...

Lees meer