In mijn Kerstpakket zat een Slowcookertje en dus ging ik op zoek naar een recept. Ik ben helemaal geen kokkin, maar dit gerecht is hemels en goed te doen. Ik heb het geluk dat er een toko om de hoek zit waar ik de bijzondere ingrediënten kon halen. Deze lagen naast elkaar in de vriezer! Het fijne van uit de vriezer is dat ik eruit kan halen wat ik nodig heb en de rest gaat weer terug de vriezer in. Kan er dus super lang mee doen en het is niet duur.
Slowcooker zegt het al.. het duurt wel 4 a 5 uur voordat het klaar is, maar het hele huis ruikt heerlijk en het snijden enzo duurt niet lang. Omdat slowcooker gerechten langzaam garen bij lage temperaturen, blijven voedingsstoffen beter behouden dan bij snelkookmethoden. Nou… dat moet jullie aanspreken 😉
Hopelijk heb ik jullie overtuigd dit gerecht te maken en/of een slowcooker te kopen.
Ingrediënten
1 spitskool of groene kool of Jackfruit
1 grote ui fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 stengel sereh, gekneusd (toko)
2 djeroek poeroet blaadjes (gaan er heel in)
1 eetlepel sambal badjak (lekker zoet)
1 cm gember, geraspt
50 ml ketjap manis (is best veel)
100 ml water of kokosmelk
1 eetlepel groentebouillonpoeder of stukje van blokje
1 eetlepel suiker
1 eetlepel olie
zout en peper naar smaak
Let’s go!
-Je snijdt de kook in dunne reepjes
-Maak m.b.v. een vijzel of hakmolen, een boemboe van de ui, knofloop, sambal, suiker en de gember.
-Verhit de olie in de pan en fruit de boemboe met de gekneusde sereh en djeroek poeroetblaadjes. Fruit 3 min. Het vuur mag uit en voeg de ketjap toe, roer dit door.
-Doe de rauwe kool in de slowcooker en giet het boemboemengsel erop en voeg de bouillonpoeder met 100 ml water of kokosmelk toe. Schep goed om.
Zet de slowcooker op 5 uur op de lage stand.
-Na 5 uur even proeven of er peper en zout bij moet.
Serveer met rijst en een salade, komkommers of andere groenten.
Smakelijk !
Daisy daisycornelissen1973@gmail.nl