Slasoep

Recepten

Ingrediënten
1 aardappel
1 ui
½ krop sla
5 dl kippenbouillon
olijfolie
1 teentje knoflook
1 bosje bieslook
Peper & zout

Bereiding
Snipper de ui en de knoflook.
Snij de sla in reepjes en hou apart voor het garnituur.
Snij de aardappel in blokjes. 

Stoof de ui en de knoflook aan in een scheutje olijfolie.
Voeg er de aardappel en de sla aan toe, stoof even mee en overgiet dan met de bouillon.
Laat op een zacht vuurtje net gaar worden.
Breng op smaak met peper en zout en koel de soep door de pan in een kom met ijsblokjes te zetten.
Zet daarna een paar uur in de koelkast.
Mix de bieslook fijn met olijfolie van goede kwaliteit. Gebruik zoveel olie als je zelf lekker lijkt.
Giet de soep in kommetjes en werk af met wat fijn gesnipperde sla en enkele druppeltjes
(bieslook)olie.

Smakelijk !!

vrijdag 13 augustus 2021 | Recepten

Meer nieuws

Op naar de zon jullie!

Op naar de zon jullie!

Natuurlijk helpt dit zonnetje wel mee! Het groeit en bloeit prima op de boerderie.  Michiel heeft een andere tactiek bedacht. Ze planten nu om de 2 weken ipv om de 4. Oke, klinkt goed, maar hoezo deed je dat niet eerder dan als dit gewoon kan? Nou.. Maarten deed het...

Lees meer
Op naar de zon jullie!

Op naar de zon jullie!

Natuurlijk helpt dit zonnetje wel mee! Het groeit en bloeit prima op de boerderie.  Michiel heeft een andere tactiek bedacht. Ze planten nu om de 2 weken ipv om de 4. Oke, klinkt goed, maar hoezo deed je dat niet eerder dan als dit gewoon kan? Nou.. Maarten deed het...

Lees meer
Salutogenese: De oorzaken van gezondheid op vrijdag 4 april

Salutogenese: De oorzaken van gezondheid op vrijdag 4 april

Op vrijdag 4 april organiseert Dennis van Straalen (één van onze vrijwilligers) een cursusdag Salutogenese. We zien het zóveel om ons heen: verlies van fysieke en mentale gezondheid.Niet alleen bij ouderen, ook bij jongeren en kinderen worden steeds vaker chronische...

Lees meer