Crostini’s met geitenkaas en boerenkoolchips!

Recepten

Eens iets anders dan hutspot. Leuk om op tafel te zetten met de feestdagen. 

Ingrediënten voor 15-20 stuks:
15 minuten bereidingstijd
1 st. volkoren stokbrood
olijfolie
125 gram verse geitenkaas(schijfjes)
1 el olijfolie
3-4 handjes boerenkool
peper
zout
knoflookpoeder
chilipoeder

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd het stokbrood in plakken en smeer in met wat olijfolie.
Beleg het ovenrooster met een bakpapiertje en leg hier de plakjes stokbrood op. Schuif het rooster in de oven. Bak het stokbrood in ongeveer 5 minuten krokant.
Verhit in de tussentijd een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg 4 handjes boerenkool en een flinke snuf peper, zout, knoflookpoeder en chilipoeder toe. Bak totdat de boerenkool krokant is. Voeg eventueel extra kruiden naar smaak toe.
Smeer de stokbroodjes in met geitenkaas en maak af met wat krokante boerenkoolchips.

Smakelijk !

Daisy Cornelissen daisycornelissen1973@gmail.com voor al je lekkere recepten.

vrijdag 10 december 2021 | Recepten

Meer nieuws

Tian met tomaten en courgette

Tian met tomaten en courgette

INGREDIËNTEN  olijfolie  3 grote aardappelen  1 grote ui  1 teentje knoflook  paar takjes verse tijm  1 courgette  4 pomodori (pruimtomaten)  150 g zachte geitenkaas (plak) BEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Schil de...

Lees meer
Een wandeling door natte weilanden zou moeten kunnen

Een wandeling door natte weilanden zou moeten kunnen

Ik heb co-writers deze week ! Geerthe, stagiare die de open dag regelt schrijft een stukje en Danielle beschrijft een dag op de boerderij met veel humor, dus pak iets te drinken, ga in de zon zitten, benen omhoog en neem de tijd voor deze nieuwsbrief. *  Een cry for...

Lees meer
Menemen; lekker Turks recept

Menemen; lekker Turks recept

Als je wel eens op vakantie in Turkije bent geweest, dan ken je menemen waarschijnlijk wel van de uitgebreide ontbijtbuffetten. Dit Turkse roerei met tomaat is waanzinnig lekker. Je eet het met (Turks) brood en kunt het ook prima bij de brunch of lunch nemen. In de...

Lees meer