GESMOORDE PREI MET EIEREN EN ZA’ATAR

Recepten

Dit recept kreeg ik van Niki, Luc, Ezra en Otis en is een hit in hun gezin. Deze willen we dus zeker ook eens proberen ! Het lijkt veel op de Shakshuka die ik al vaker geprezen heb volgens mij, maar weer net wat anders.
Dit is een gemakkelijke manier om in heel korte tijd een zeer voedzame maaltijd op tafel te zetten. Het is een lekker gerecht om als brunch te eten, met een kop koffie, maar het kan ook dienen als licht avondmaal met wat knapperig brood erbij en een glas wijn. Je kunt prei en spinazie maximaal een dag van tevoren bereiden en ze in de koelkast bewaren, zodat je alleen de eieren nog hoeft te breken en het geheel gaar hoeft te laten smoren.

Ingrediënten:
30 gram boter
2 el Olijfolie
2 flinke preien (of 4 kleinere), schoongemaakt, in ringen van ½ cm (530 g)|
1 tl komijnzaad, geroosterd en licht geplet
2 kleine ingemaakte citroenen, pitten verwijderd, schil en vruchtvlees fijngehakt (30 g)
300 ml groentebouillon
200 gram fijne spinazie
6 grote eieren
90 gram feta, in blokjes van 2 cm gebroken
1 el za’atar
zout en zwarte peper

Bereiding:
– Doe de boter met 1 eetlepel olijfolie in een grote sauteerpan waarvoor je een passend deksel hebt en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Voeg zodra de boter begint te schuimen de prei toe met ½ theelepel zout en royaal peper. Bak de prei onder regelmatig omscheppen 3 minuten tot hij gaar is. Voeg de komijn, citroen en groentebouillon toe en laat 4-5 minuten zachtjes borrelend koken tot de vloeistof grotendeels is verdampt. Schep de spinazie door het preimengsel, laat hem 1 minuut slinken en draai het vuur halfhoog.

– Maak met de bolle kant van een opscheplepel 6 kuiltjes in het preimengsel en breek in elk kuiltje een ei. Bestrooi de eieren met een snufje zout, verdeel de feta rondom de eieren en zet het deksel op de pan. Laat het gerecht 4-5 minuten smoren tot de eiwitten gaar, maar de dooiers nog vloeibaar zijn.

– Roer de za’atar door de overgebleven eetlepel olie en besprenkel de eieren ermee. Serveer het gerecht direct uit de pan.

De Nieuwjaarsborrel !!
Deze gaat plaatsvinden op 22 jan van 1400-1700 en jullie zijn van harte welkom. Meld je wel voor 8 jan aan bij de klantenvereniging i.v.m. de boodschappen. Er worden geen kosten voor gerekend, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.
Mocht je je nog niet aangemeld hebben doe dit dan snel via klantenverenigingbdkraanvogel@gmail.com


vrijdag 14 januari 2022 | Recepten

Meer nieuws

Wolf slaat toe op Boerderij De Kraanvogel

Wolf slaat toe op Boerderij De Kraanvogel

Ik appte Michiel om te vragen hoe laat we konden bellen voor info voor de Nieuwsbrief. Hij appte me een artikel in het Brabants Dagblad terug met de woorden: lees dit maar… “Een wolf heeft afgelopen maandag 3 schapen doodgebeten bij Boerderij De Kraanvogel in Esbeek”...

Lees meer
Nieuwjaarsborrel 22 januari

Nieuwjaarsborrel 22 januari

Op zaterdag 22 januari is de Nieuwjaarsborrel! Deze gaat plaatsvinden van 14:00-17:00 uur en jullie zijn allemaal van harte welkom. Onder het genot van een drankje en hapje gaan we 2022 inluiden en gaan we horen wat het nieuwe jaar gaat brengen. Er worden geen kosten...

Lees meer
Kranig Kerels Klusdag groot succes

Kranig Kerels Klusdag groot succes

Afgelopen zaterdag was de Kranige Kerel Klusdag op de boerderij met als doel om 35 meter riolering aan te leggen zodat we volgend jaar een nieuwe toiletgroep en keuken kunnen plaatsen. We waren met 6 kranige kerels en 2 kranige kenaus. Hahaha. Marga en ik deden...

Lees meer