Groente ratatouille met zoete aardappel

Recepten

Dit recept is laag in koolhydraten, dus een perfect slank recept. Dit is een ratatouille van gezonde groenten en zoete aardappelen in een heerlijke tomatensaus. Super gezond en heel simpel gemaakt, want de oven doet zijn werk!

Ingrediënten:
 2 courgette
 2 aubergine
 4 vlees tomaten
 2 middelgrote zoete aardappel
 1000 gr gepelde tomaten
 peper en zout
 2 el Italiaanse kruiden
 optioneel: voeg knoflook en ui toe aan de saus.

Bereiding:
 Verwarm de oven op 180 graden.
 Snijd dunne plakken van ongeveer een halve centimeter maximaal van alle groenten.
 Bak de zoete aardappel en courgette in een beetje olie in een pan voor de helft gaar. Op deze manier zijn ze zeker gaar (ik kook de aardappel altijd eerst zodat deze zeker gaar is voor de zekerheid).
 Voeg je ui en knoflook toe? Bak deze dan even aan en voeg bij de tomatensaus,
 Verdeel de gepelde tomaten in een ovenschaal en breng dit op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
 Verdeel nu de groenten per soort om en om in de tomatensaus, rechtop erin gezet.
 Bak de groenten nu gaar in de oven in ongeveer 45 minuten.

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.nl

woensdag 18 oktober 2023 | Recepten

Meer nieuws

Winterpostelein en champignons

Winterpostelein en champignons

Nodig voor 2 personen: - 150 gram winterpostelein, goed gewassen en gedroogd - 250 gram (kastanje) champignons - 1 teen knoflook - olie of boter om in te bakken - 4 el crème fraîche (of zure room of volle yoghurt) - 4 takjes peterselie - flinke bos bieslook - 2 takjes...

Lees meer
Zo vinden we de natuur altijd terug in onszelf

Zo vinden we de natuur altijd terug in onszelf

Na Maria Lichtmis en Carnaval gaat de natuur zich opmaken voor de wedergeboorte, de lente. Qua temperatuur zijn we er soms al wel, maar dat is natuurlijk behoorlijk ongebruikelijk. Michiel zei van de week: de voorraden zijn op…. Binnen de jaarfeesten zeggen we; we...

Lees meer
Schorseneren in bechamelsaus

Schorseneren in bechamelsaus

Ingrediënten: een kilo schorseneren een citroen een eetlepel boter een eetlepel bloem 125 ml melk Bereiding: 1. Was de schorseneren zodat de meeste grond er vanaf is. Zet een pan klaar met water en het sap van een halve citroen. Laat een bak of je gootsteen vol lopen...

Lees meer