Groenteschotel met paprika

Recepten

Lekkere groenteschotel!
Wanneer je paprika in dunne reepjes snijdt, daarna rustig aanbakt en dan eventjes laat stoven
dan worden ze heerlijk zoet en super zacht. Een paprikastoof met prei, tomaten en gekookte
eitjes. Lekker vegetarisch en eens een keertje iets anders. De groentestoof kun je gewoon zo
eten, het is echt een volledige maaltijd. Maar wanneer je nog iets er bij wilt eten dan kun je er
ook een lekkere dikke snee zuurdesembrood bij serveren, zilvervliesrijst of gebakken
aardappeltjes bij eten.

Ingrediënten voor 4 personen:
5 paprika’s(verschillende kleuren)
2 uien
2 preien
2 tenen knoflook
2 blikken Pomodorini tomaten (van 400 gr )
2 el tomatenpuree
4 eieren
150 ml zure room
4 takjes bladpeterselie
1 tl gerookte paprikapoeder
Peper en zout
olijfolie

Bereiding:
1. Snijd de paprika’s in dunne lange repen van ongeveer 1 cm dik. Snipper de uien en hak de
tenen knoflook fijn en snijd de prei in dunne ringen.
2. Verhit de olijfolie in een stoofpan. Voeg de ui, knoflook en prei toe en bak 2-3 minuten op
laag vuur totdat de groenten een klein beetje kleur krijgen.
3. Voeg de paprikareepjes toe en schep de tomatenpuree door het groentemengsel. Doe de
tomaten uit blik en het gerookte paprika poeder er bij en meng alles door elkaar. Voeg
200 ml water toe en breng de groenteschotel zachtjes aan de kook en laat 20 minuten
met de deksel op de pan zachtjes boterzacht stoven.
4. Kook ondertussen de eieren tot ze half hard tot hard zijn. Wat je eigen voorkeur is.
5. Hak de peterselie grof en breng de stoof op smaak met peper en zout. En serveer met de
gekookte eitjes en een flinke hand grof gehakte peterselie. Serveer de groentestoof met
een flinke schep zure room.

Smakelijk !
Daisy

vrijdag 11 november 2022 | Recepten

Meer nieuws

VEGA RODE KOOL OVENSCHOTEL MET KNOLSELDERIJ

VEGA RODE KOOL OVENSCHOTEL MET KNOLSELDERIJ

De rode kool is gestoofd met appel en kruiden, afgedekt met een zachte puree van aardappel en knolselderij en als laatste een krokante top van noten en kaas. Rode kool is altijd een heerlijke groente om te verwerken in een ovenschotel. Je moet er alleen wel even de...

Lees meer
Pompoenoogstdag groot succes

Pompoenoogstdag groot succes

Afgelopen zaterdag waren we erbij hoor ! De pompoenoogstdag. ’s Morgens stond ik in mijn joggingbroek met onze hond aan mijn zijde bozig naar buiten te kijken. Plensbuien tot en met. “We gaan er nu echt niet uit Aaf. Hou nog maar even op.” Ondertussen keek ik op de...

Lees meer
BIETENSOEP MET SELDERIJROOM

BIETENSOEP MET SELDERIJROOM

Laat die bietjes maar komen ! Vergeet die bietenburgers niet die ik ook ooit heb gedeeld. Mmmmmmmmm. Als je het kwijt bent, kun je het terugvinden op de site van de Kraanvogel. Ingrediënten: 250 gram winterpenen 500 gram gekookte rode bieten 1 teen knoflook 1 el...

Lees meer