Paksoi bowl met volkoren rijst

Recepten

Ingrediënten:

  • 120 g zilvervliesrijst
  • 2 eieren
  • 1 stronk paksoi
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 15 g gemberwortel
  • 1 teen knoflook
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • peper
  • 50 g walnoten
  • 1 avocado
  • 150 g wortel, julienne gesneden

Bereidingswijze:

  • Kook de zilvervliesrijst zoals beschreven op de verpakking. Kook de eieren medium. Snijd de onderkant van de paksoi en snijd de paksoi vervolgens in repen.
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak daarin de paksoi in ongeveer 4 minuten beetgaar.
  • Schil intussen de gember en snijd het vruchtvlees fijn. Pel en pers de knoflook en meng hem in een schaaltje met de gember, 4 eetlepels olijfolie, sojasaus, honing en peper tot een dressing.
  • Hak de walnoten grof. Snijd de avocado doormidden tot aan de pit, draai de helften van elkaar, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • Giet de rijst af en verdeel hem over twee borden. Doe de paksoi, wortel, avocado en walnoten erbij. Pel de eieren, snijd ze doormidden en leg ze op het gerecht. Druppel de dressing erover.

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.nl

vrijdag 9 februari 2024 | Recepten

Meer nieuws

Winterpostelein en champignons

Winterpostelein en champignons

Nodig voor 2 personen: - 150 gram winterpostelein, goed gewassen en gedroogd - 250 gram (kastanje) champignons - 1 teen knoflook - olie of boter om in te bakken - 4 el crème fraîche (of zure room of volle yoghurt) - 4 takjes peterselie - flinke bos bieslook - 2 takjes...

Lees meer
Zo vinden we de natuur altijd terug in onszelf

Zo vinden we de natuur altijd terug in onszelf

Na Maria Lichtmis en Carnaval gaat de natuur zich opmaken voor de wedergeboorte, de lente. Qua temperatuur zijn we er soms al wel, maar dat is natuurlijk behoorlijk ongebruikelijk. Michiel zei van de week: de voorraden zijn op…. Binnen de jaarfeesten zeggen we; we...

Lees meer
Schorseneren in bechamelsaus

Schorseneren in bechamelsaus

Ingrediënten: een kilo schorseneren een citroen een eetlepel boter een eetlepel bloem 125 ml melk Bereiding: 1. Was de schorseneren zodat de meeste grond er vanaf is. Zet een pan klaar met water en het sap van een halve citroen. Laat een bak of je gootsteen vol lopen...

Lees meer