POMPOENSCHOTEL MET GEHAKT EN MON CHOU

Recepten

Dit heerlijke recept danken we aan een van de vrijwilligers van de Kraanvogel:
Bärbel Renaud. Laat dit een aanmoediging zijn voor iedereen die regelmatig van een
heerlijk recept snoept en het nog niet met ons heeft gedeeld.
Wij willen ook smullen 😉

Duur: ca. 30 minuten – hoofdgerecht voor 3-4 personen

Ingrediënten:
400 gram pompoen
15 gram boter + boter voor het invetten
250 gram rundergehakt
3 teentjes knoflook
8 halve abrikozen uit een blik
100 gram Mon Chou
4 eieren
zout, peper (vers gemalen)

Bereiding:
● Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een lage ovenschaal in met boter.
● Schil de pompoen, verwijder de draden en pitten en snijd het vruchtvlees in
kleine blokjes. Kook de blokjes ca. 5 minuten in kokend water met zout;
laat ze uitlekken.
(De schil mag ook blijven zitten en kan meegegeten worden. Na het koken is ze
heel zacht.)
● Verhit intussen de boter in een koekenpan en roerbak het gehakt rul en grijs;
pers de knoflook erboven uiten bak die nog 1 minuut mee. Neem de pan van
het vuur.
● Snij de abrikozen den de Mon Chou in stukjes. Klop de eieren los en meng de
pompoen, het gehaktmengsel en de stukjes abrikoos en kaas erdoor.
Voeg naar smaak zout en peper toe en doe het mengsel in de ovenschaal.
● Bak het gerecht in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar en
goudbruin.
● Lekker met een salade.
● PS: De abrikozen kun je ook weglaten als je bij deze schotel niet van een
fruitige smaak houdt.

Smakelijk !
Geniet van je weekend.

Daisy Cornelissen
daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 9 december 2022 | Recepten

Meer nieuws

Bloemkoolcurry met aardappel

Bloemkoolcurry met aardappel

Ingrediënten: 500 gr krieltjes 1 bloemkool 1 ui 1 blikje gepelde tomaten 400 ml kokos melk duimgrootte gember 1 rode peper 2 tenen knoflook 1 tl kurkuma1 1 tl komijnpoeder 1 tl korianderpoeder 1 el mosterdzaad 1 tl garam masala 0.5 tl zout verse koriander of...

Lees meer
Uitnodiging voor de spiegelgroep

Uitnodiging voor de spiegelgroep

O wat een lekker weer ! Sommige van jullie zullen het wat overdreven vinden en ik weet niet of Michiel heel blij is met deze hitte, maar ik geniet ervan om op mijn slippers en korte broek de straat op te kunnen. Heerlijk. Zoals beloofd hierbij een update over de...

Lees meer
COURGETTEROLLETJES VOOR OP DE BBQ

COURGETTEROLLETJES VOOR OP DE BBQ

DE INGREDIËNTEN  600 g courgette  50 ml olijfolie  100 g spinaziebladeren  2 teentjes knoflook  200 g mozzarella bolletjes  2 el witte balsamico azijn 3 el walnootolie  Zout  Peper uit de molen DE VOORBEREIDING IN DE KEUKEN  Snij de uiteinden van de...

Lees meer