POMPOENSCHOTEL MET GEHAKT EN MON CHOU

Recepten

Dit heerlijke recept danken we aan een van de vrijwilligers van de Kraanvogel:
Bärbel Renaud. Laat dit een aanmoediging zijn voor iedereen die regelmatig van een
heerlijk recept snoept en het nog niet met ons heeft gedeeld.
Wij willen ook smullen 😉

Duur: ca. 30 minuten – hoofdgerecht voor 3-4 personen

Ingrediënten:
400 gram pompoen
15 gram boter + boter voor het invetten
250 gram rundergehakt
3 teentjes knoflook
8 halve abrikozen uit een blik
100 gram Mon Chou
4 eieren
zout, peper (vers gemalen)

Bereiding:
● Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een lage ovenschaal in met boter.
● Schil de pompoen, verwijder de draden en pitten en snijd het vruchtvlees in
kleine blokjes. Kook de blokjes ca. 5 minuten in kokend water met zout;
laat ze uitlekken.
(De schil mag ook blijven zitten en kan meegegeten worden. Na het koken is ze
heel zacht.)
● Verhit intussen de boter in een koekenpan en roerbak het gehakt rul en grijs;
pers de knoflook erboven uiten bak die nog 1 minuut mee. Neem de pan van
het vuur.
● Snij de abrikozen den de Mon Chou in stukjes. Klop de eieren los en meng de
pompoen, het gehaktmengsel en de stukjes abrikoos en kaas erdoor.
Voeg naar smaak zout en peper toe en doe het mengsel in de ovenschaal.
● Bak het gerecht in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar en
goudbruin.
● Lekker met een salade.
● PS: De abrikozen kun je ook weglaten als je bij deze schotel niet van een
fruitige smaak houdt.

Smakelijk !
Geniet van je weekend.

Daisy Cornelissen
daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 9 december 2022 | Recepten

Meer nieuws

Waterkerssoep

Waterkerssoep

INGREDIËNTEN voor 2 personen 2 eieren 1 eetlepel olijfolie 1 sjalot 200 g aardappel 2 zakken waterkers = 150 gram 500 ml (kippen) bouillon nootmuskaat Bereiding:  Eieren in 8 min. hardkoken. Verhit de olie in de pan en laat de sjalot en aardappel 3-5 min. zachtjes...

Lees meer
Witlofschotel met kaassaus

Witlofschotel met kaassaus

Ingrediënten:  800 g kruimige aardappelen 150 g verse roomkaas met kruiden 800 g witlof 2 g boter om in te vetten 200 g beenhamreepjes of gerookte tofu 100 g geraspte belegen kaas Bereiding: Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar, giet af en stamp ze fijn met...

Lees meer
Het is mooi mijmeren over de ecologische voetstap

Het is mooi mijmeren over de ecologische voetstap

Ik geef het woord aan onze nieuwe voorzitter Danielle ! Vanuit het zonovergoten Portugal is het mooi mijmeren hoe ik terechtgekomen ben in een bestuursfunctie bij de Klantenvereniging van De Kraanvogel. Het is de eerste week van de meivakantie. Naast me een mooie...

Lees meer