POMPOENSCHOTEL MET GEHAKT EN MON CHOU

Recepten

Dit heerlijke recept danken we aan een van de vrijwilligers van de Kraanvogel:
Bärbel Renaud. Laat dit een aanmoediging zijn voor iedereen die regelmatig van een
heerlijk recept snoept en het nog niet met ons heeft gedeeld.
Wij willen ook smullen 😉

Duur: ca. 30 minuten – hoofdgerecht voor 3-4 personen

Ingrediënten:
400 gram pompoen
15 gram boter + boter voor het invetten
250 gram rundergehakt
3 teentjes knoflook
8 halve abrikozen uit een blik
100 gram Mon Chou
4 eieren
zout, peper (vers gemalen)

Bereiding:
● Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een lage ovenschaal in met boter.
● Schil de pompoen, verwijder de draden en pitten en snijd het vruchtvlees in
kleine blokjes. Kook de blokjes ca. 5 minuten in kokend water met zout;
laat ze uitlekken.
(De schil mag ook blijven zitten en kan meegegeten worden. Na het koken is ze
heel zacht.)
● Verhit intussen de boter in een koekenpan en roerbak het gehakt rul en grijs;
pers de knoflook erboven uiten bak die nog 1 minuut mee. Neem de pan van
het vuur.
● Snij de abrikozen den de Mon Chou in stukjes. Klop de eieren los en meng de
pompoen, het gehaktmengsel en de stukjes abrikoos en kaas erdoor.
Voeg naar smaak zout en peper toe en doe het mengsel in de ovenschaal.
● Bak het gerecht in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar en
goudbruin.
● Lekker met een salade.
● PS: De abrikozen kun je ook weglaten als je bij deze schotel niet van een
fruitige smaak houdt.

Smakelijk !
Geniet van je weekend.

Daisy Cornelissen
daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 9 december 2022 | Recepten

Meer nieuws

de verse poep van deze week

de verse poep van deze week

Michiel liep langs de velden op het moment dat ik hem belde. We hebben een probleem met het water, zegt hij. We willen tuinbonen zetten, maar het is nog te nat. Het duurt dus nog langer voordat we kunnen zaaien. Er staat alleen nog prei. Nou… een lekkere preischotel...

Lees meer
Preitaart met walnoten

Preitaart met walnoten

Ingrediënten: - 5 plakjes diepvries bladerdeeg - 1 teen knoflook - 3 middelgrote eieren - 75 g ongebrande walnoten - 100 g cheddar aan stuk - 600 g prei - 1 el traditionele olijfolie Bereiding: - Verwarm de oven voor op 200° C. Laat het bladerdeeg ontdooien. - Snijd...

Lees meer