POMPOENSCHOTEL MET GEHAKT EN MON CHOU

Recepten

Dit heerlijke recept danken we aan een van de vrijwilligers van de Kraanvogel:
Bärbel Renaud. Laat dit een aanmoediging zijn voor iedereen die regelmatig van een
heerlijk recept snoept en het nog niet met ons heeft gedeeld.
Wij willen ook smullen 😉

Duur: ca. 30 minuten – hoofdgerecht voor 3-4 personen

Ingrediënten:
400 gram pompoen
15 gram boter + boter voor het invetten
250 gram rundergehakt
3 teentjes knoflook
8 halve abrikozen uit een blik
100 gram Mon Chou
4 eieren
zout, peper (vers gemalen)

Bereiding:
● Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een lage ovenschaal in met boter.
● Schil de pompoen, verwijder de draden en pitten en snijd het vruchtvlees in
kleine blokjes. Kook de blokjes ca. 5 minuten in kokend water met zout;
laat ze uitlekken.
(De schil mag ook blijven zitten en kan meegegeten worden. Na het koken is ze
heel zacht.)
● Verhit intussen de boter in een koekenpan en roerbak het gehakt rul en grijs;
pers de knoflook erboven uiten bak die nog 1 minuut mee. Neem de pan van
het vuur.
● Snij de abrikozen den de Mon Chou in stukjes. Klop de eieren los en meng de
pompoen, het gehaktmengsel en de stukjes abrikoos en kaas erdoor.
Voeg naar smaak zout en peper toe en doe het mengsel in de ovenschaal.
● Bak het gerecht in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar en
goudbruin.
● Lekker met een salade.
● PS: De abrikozen kun je ook weglaten als je bij deze schotel niet van een
fruitige smaak houdt.

Smakelijk !
Geniet van je weekend.

Daisy Cornelissen
daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 9 december 2022 | Recepten

Meer nieuws

De aannemer is er en heeft al bouwhekken gezet !

De aannemer is er en heeft al bouwhekken gezet !

O jee, er is iets mis gegaan met de zuurkool. Deze koopt Michiel in en deze was niet geleverd. Aangezien ze hier bij het inpakken achter kwamen, was er geen tijd meer om dit te regelen. Om dit goed te maken, krijgen we deze week de zuurkool. Er is diversiteit om...

Lees meer
Zuurkoolschotel met banaan

Zuurkoolschotel met banaan

Ingrediënten:  - 800 gr kruimige aardappels -  1 ui -  2 tenen knoflook -  150 gr plakjes gerookt ontbijtspek -  500 gr half om half gehakt -  1 el kerrie -  500 gram zuurkool -  100 gr rozijnen -  1 banaan -  200 ml crème fraîche -  peper en zout Bereiding: Verwarm...

Lees meer
Gratin van pompoen met feta en notencrumble

Gratin van pompoen met feta en notencrumble

Sanne kwam met dit heerlijke recept ! Echt een aanrader. Ingrediënten: 600 gr (diepvries) pompoenblokjes 1 kl ras-el-hanout 4 stengels lente-ui, fijngehakt 120 gr noten-, pitten- en zadenmix enkele blaadjes salie, fijngehakt 200 gr feta, verkruimeld peper Bereiden: ...

Lees meer