POMPOENSCHOTEL MET GEHAKT EN MON CHOU

Recepten

Dit heerlijke recept danken we aan een van de vrijwilligers van de Kraanvogel:
Bärbel Renaud. Laat dit een aanmoediging zijn voor iedereen die regelmatig van een
heerlijk recept snoept en het nog niet met ons heeft gedeeld.
Wij willen ook smullen 😉

Duur: ca. 30 minuten – hoofdgerecht voor 3-4 personen

Ingrediënten:
400 gram pompoen
15 gram boter + boter voor het invetten
250 gram rundergehakt
3 teentjes knoflook
8 halve abrikozen uit een blik
100 gram Mon Chou
4 eieren
zout, peper (vers gemalen)

Bereiding:
● Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een lage ovenschaal in met boter.
● Schil de pompoen, verwijder de draden en pitten en snijd het vruchtvlees in
kleine blokjes. Kook de blokjes ca. 5 minuten in kokend water met zout;
laat ze uitlekken.
(De schil mag ook blijven zitten en kan meegegeten worden. Na het koken is ze
heel zacht.)
● Verhit intussen de boter in een koekenpan en roerbak het gehakt rul en grijs;
pers de knoflook erboven uiten bak die nog 1 minuut mee. Neem de pan van
het vuur.
● Snij de abrikozen den de Mon Chou in stukjes. Klop de eieren los en meng de
pompoen, het gehaktmengsel en de stukjes abrikoos en kaas erdoor.
Voeg naar smaak zout en peper toe en doe het mengsel in de ovenschaal.
● Bak het gerecht in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar en
goudbruin.
● Lekker met een salade.
● PS: De abrikozen kun je ook weglaten als je bij deze schotel niet van een
fruitige smaak houdt.

Smakelijk !
Geniet van je weekend.

Daisy Cornelissen
daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 9 december 2022 | Recepten

Meer nieuws

Winterpostelein en champignons

Winterpostelein en champignons

Nodig voor 2 personen: - 150 gram winterpostelein, goed gewassen en gedroogd - 250 gram (kastanje) champignons - 1 teen knoflook - olie of boter om in te bakken - 4 el crème fraîche (of zure room of volle yoghurt) - 4 takjes peterselie - flinke bos bieslook - 2 takjes...

Lees meer
Zo vinden we de natuur altijd terug in onszelf

Zo vinden we de natuur altijd terug in onszelf

Na Maria Lichtmis en Carnaval gaat de natuur zich opmaken voor de wedergeboorte, de lente. Qua temperatuur zijn we er soms al wel, maar dat is natuurlijk behoorlijk ongebruikelijk. Michiel zei van de week: de voorraden zijn op…. Binnen de jaarfeesten zeggen we; we...

Lees meer
Schorseneren in bechamelsaus

Schorseneren in bechamelsaus

Ingrediënten: een kilo schorseneren een citroen een eetlepel boter een eetlepel bloem 125 ml melk Bereiding: 1. Was de schorseneren zodat de meeste grond er vanaf is. Zet een pan klaar met water en het sap van een halve citroen. Laat een bak of je gootsteen vol lopen...

Lees meer