Preitaart met walnoten

Recepten

Ingrediënten:
– 5 plakjes diepvries bladerdeeg
– 1 teen knoflook
– 3 middelgrote eieren
– 75 g ongebrande walnoten
– 100 g cheddar aan stuk
– 600 g prei
– 1 el traditionele olijfolie

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200° C. Laat het bladerdeeg ontdooien.
– Snijd de knoflook fijn en klop de eieren los. Hak de noten en rasp de kaas.
– Was de prei onder koud stromend water en snijd in ringen. Verhit de olie in een pan en roerbak de prei 5 min. Vet de vorm in en bekleed met het deeg.
– Meng de prei, walnoten, kaas, knoflook en eieren. Breng op smaak met peper en zout.
– Schep het mengsel in de taartvorm.
– Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin.

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.nl

vrijdag 22 maart 2024 | Recepten

Meer nieuws

Winterpostelein en champignons

Winterpostelein en champignons

Nodig voor 2 personen: - 150 gram winterpostelein, goed gewassen en gedroogd - 250 gram (kastanje) champignons - 1 teen knoflook - olie of boter om in te bakken - 4 el crème fraîche (of zure room of volle yoghurt) - 4 takjes peterselie - flinke bos bieslook - 2 takjes...

Lees meer
Zo vinden we de natuur altijd terug in onszelf

Zo vinden we de natuur altijd terug in onszelf

Na Maria Lichtmis en Carnaval gaat de natuur zich opmaken voor de wedergeboorte, de lente. Qua temperatuur zijn we er soms al wel, maar dat is natuurlijk behoorlijk ongebruikelijk. Michiel zei van de week: de voorraden zijn op…. Binnen de jaarfeesten zeggen we; we...

Lees meer
Schorseneren in bechamelsaus

Schorseneren in bechamelsaus

Ingrediënten: een kilo schorseneren een citroen een eetlepel boter een eetlepel bloem 125 ml melk Bereiding: 1. Was de schorseneren zodat de meeste grond er vanaf is. Zet een pan klaar met water en het sap van een halve citroen. Laat een bak of je gootsteen vol lopen...

Lees meer