Roergebakken spitskool met tomaten

Recepten

Ingrediënten voor vier personen
1 spitskool
2 teentjes knoflook
250 gram champignons
80 gram rode uien
800 gram rijst
3 vleestomaten
Olijfolie, liefst Extra Vierge De term ‘vierge’ staat voor ‘eerste persing’, waarbij de olie alleen met mechanische druk uit de olijfjes geperst of gecentrifugeerd is. Er is niets verhit en er zijn geen andere middelen gebruikt, waardoor het de meest pure bereiding is. En dat proef je. 
Dat geldt zeker voor de extra vierge olijfolie: deze olie is gemaakt van de allerbeste olijven. De gewone olijfolie is geraffineerd, bewerkt in de fabriek wat een negatief effect heeft op vitaminen, mineralen en vezels.

Bereiding
Maak alle groenten schoon, snijd de spitskool in dunne reepjes, hak de knoflook fijn, de ui in halve ringen, de tomaat in blokjes en de champignons in plakjes.
Verwarm 4 eetlepels olie in een grote wok, roerbak eerst de kool al omscheppend gedurende 4 minuten.
Haal het uit de pan, roerbak dan de ui samen met de knoflook en champignons 3 minuten.
Voeg de tomatenblokjes toe en als dit op temperatuur is, voeg de spitskool weer toe.
Kruid naar smaak met zout en eventueel wat je zelf lekker vindt.

Verwarm alles nog 2 minuten goed.

Serveer met rijst.

Tip
Voeg eventueel voor een romige variant 1 dl room of bouillon toe.

Daisy Cornelissen daisycornelissen1973@gmail.com

dinsdag 20 juli 2021 | Recepten

Meer nieuws

Winterpostelein en champignons

Winterpostelein en champignons

Nodig voor 2 personen: - 150 gram winterpostelein, goed gewassen en gedroogd - 250 gram (kastanje) champignons - 1 teen knoflook - olie of boter om in te bakken - 4 el crème fraîche (of zure room of volle yoghurt) - 4 takjes peterselie - flinke bos bieslook - 2 takjes...

Lees meer
Zo vinden we de natuur altijd terug in onszelf

Zo vinden we de natuur altijd terug in onszelf

Na Maria Lichtmis en Carnaval gaat de natuur zich opmaken voor de wedergeboorte, de lente. Qua temperatuur zijn we er soms al wel, maar dat is natuurlijk behoorlijk ongebruikelijk. Michiel zei van de week: de voorraden zijn op…. Binnen de jaarfeesten zeggen we; we...

Lees meer
Schorseneren in bechamelsaus

Schorseneren in bechamelsaus

Ingrediënten: een kilo schorseneren een citroen een eetlepel boter een eetlepel bloem 125 ml melk Bereiding: 1. Was de schorseneren zodat de meeste grond er vanaf is. Zet een pan klaar met water en het sap van een halve citroen. Laat een bak of je gootsteen vol lopen...

Lees meer