Schorseneren in bechamelsaus

Recepten

Ingrediënten:
een kilo schorseneren
een citroen
een eetlepel boter
een eetlepel bloem
125 ml melk

Bereiding:
1. Was de schorseneren zodat de meeste grond er vanaf is. Zet een pan klaar met water en het sap van een halve citroen. Laat een bak of je gootsteen vol lopen met water.
2. Schil de schorseneren onder water en leg de geschilde exemplaren meteen in het citroenwater. Snijd de schorseneren in stukjes en kook ze in 15-20 minuten gaar in water.
3. Serveer met een simpele bechamelsaus gemaakt van 1 eetlepel boter, een eetlepel bloem, 125 ml kookvocht en 125 ml melk.
Daarvoor laat je in een andere pan de boter smelten. Voeg de bloem toe en laat het mengsel even garen. Voeg in scheutjes de melk toe en laat dit even koken. Zo maak je alvast een dikke bechamel. Als de schorseneren gaar zijn giet je ze af in een maatbeker en voeg je de 125 ml kookvocht toe aan de saus. Nog even laten garen, dan de schorseneren aan de saus toevoegen.

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.nl

vrijdag 23 februari 2024 | Recepten

Meer nieuws

Winterpostelein en champignons

Winterpostelein en champignons

Nodig voor 2 personen: - 150 gram winterpostelein, goed gewassen en gedroogd - 250 gram (kastanje) champignons - 1 teen knoflook - olie of boter om in te bakken - 4 el crème fraîche (of zure room of volle yoghurt) - 4 takjes peterselie - flinke bos bieslook - 2 takjes...

Lees meer
Zo vinden we de natuur altijd terug in onszelf

Zo vinden we de natuur altijd terug in onszelf

Na Maria Lichtmis en Carnaval gaat de natuur zich opmaken voor de wedergeboorte, de lente. Qua temperatuur zijn we er soms al wel, maar dat is natuurlijk behoorlijk ongebruikelijk. Michiel zei van de week: de voorraden zijn op…. Binnen de jaarfeesten zeggen we; we...

Lees meer
Paksoi bowl met volkoren rijst

Paksoi bowl met volkoren rijst

Ingrediënten: 120 g zilvervliesrijst 2 eieren 1 stronk paksoi 5 el extra vergine olijfolie 15 g gemberwortel 1 teen knoflook 1 el sojasaus 1 el honing peper 50 g walnoten 1 avocado 150 g wortel, julienne gesneden Bereidingswijze: Kook de zilvervliesrijst zoals...

Lees meer