Slasoep

Recepten

Ingrediënten
1 aardappel
1 ui
½ krop sla
5 dl kippenbouillon
olijfolie
1 teentje knoflook
1 bosje bieslook
Peper & zout

Bereiding
Snipper de ui en de knoflook.
Snij de sla in reepjes en hou apart voor het garnituur.
Snij de aardappel in blokjes. 

Stoof de ui en de knoflook aan in een scheutje olijfolie.
Voeg er de aardappel en de sla aan toe, stoof even mee en overgiet dan met de bouillon.
Laat op een zacht vuurtje net gaar worden.
Breng op smaak met peper en zout en koel de soep door de pan in een kom met ijsblokjes te zetten.
Zet daarna een paar uur in de koelkast.
Mix de bieslook fijn met olijfolie van goede kwaliteit. Gebruik zoveel olie als je zelf lekker lijkt.
Giet de soep in kommetjes en werk af met wat fijn gesnipperde sla en enkele druppeltjes
(bieslook)olie.

Smakelijk !!

vrijdag 13 augustus 2021 | Recepten

Meer nieuws

Wolf slaat toe op Boerderij De Kraanvogel

Wolf slaat toe op Boerderij De Kraanvogel

Ik appte Michiel om te vragen hoe laat we konden bellen voor info voor de Nieuwsbrief. Hij appte me een artikel in het Brabants Dagblad terug met de woorden: lees dit maar… “Een wolf heeft afgelopen maandag 3 schapen doodgebeten bij Boerderij De Kraanvogel in Esbeek”...

Lees meer
GESMOORDE PREI MET EIEREN EN ZA’ATAR

GESMOORDE PREI MET EIEREN EN ZA’ATAR

Dit recept kreeg ik van Niki, Luc, Ezra en Otis en is een hit in hun gezin. Deze willen we dus zeker ook eens proberen ! Het lijkt veel op de Shakshuka die ik al vaker geprezen heb volgens mij, maar weer net wat anders. Dit is een gemakkelijke manier om in heel korte...

Lees meer
Nieuwjaarsborrel 22 januari

Nieuwjaarsborrel 22 januari

Op zaterdag 22 januari is de Nieuwjaarsborrel! Deze gaat plaatsvinden van 14:00-17:00 uur en jullie zijn allemaal van harte welkom. Onder het genot van een drankje en hapje gaan we 2022 inluiden en gaan we horen wat het nieuwe jaar gaat brengen. Er worden geen kosten...

Lees meer