Vegan erwtensoep met linzen van Bo

Recepten

Ik vond dit recept nog tussen mijn ongebruikte recepten, want… als je een recept doorstuurt, kan ik het pas gebruiken zodra het ook in het pakket zit. Het kan dus even duren, maar… als je twijfelt of ik het vergeten ben, mag je altijd een reminder sturen hoor !

En dan volgt hier nog een recept van Bo van een zelfbedachte vegan erwtensoep. Dat scoort sowieso punten vind ik ! Hier komt ie :

Ik wilde dit al zolang maken maar kon nergens een recept vinden dat makkelijk was en me ook nog eens lekker leek. Dus ben ik zelf gaan proberen en is het, al zeg ik het zelf, erg goed gelukt . We hadden geen spliterwten in huis, maar wel linzen. Vandaar dat het eigenlijk een erwten/linzensoep is geworden, haha!

Ingrediënten:
– 1 1/2 liter groentebouillon (naar keuze, ik gebruik blokjes van cenovis)
– 300 gr gedroogde rode linzen
– 450 gr diepvrieserwten
– 1 knolselderij (ca 400 gr)
– ongeveer 250 gr aardappel
– 1 laurierblad
– vegan rookworst

Bereiding:
Spoel de linzen af. Doe de linzen met de bouillon in een grote pan en breng aan de kook, laat met het deksel op de pan op laag vuur 20 minuten koken. Voeg na 10 minuten 2/3 van de erwten toe. Pureer met de staafmixer.

Schil de knolselderij en de aardappels en snijd in blokjes. Voeg dit samen met het laurierblad toe aan de soep en kook de blokjes in zo’n 15 minuten gaar.
Snijd de rookworst in plakjes. Verwijder het laurierblad, voeg de worst en de rest van de erwtjes toe. Verwarm nog een paar minuutjes en dan is het klaar 🙂 

Vriendelijke groetjes,
Bo en Daisy

vrijdag 29 april 2022 | Recepten

Meer nieuws

Zwammen workshop op komst

Zwammen workshop op komst

O jee… wij hadden geen recept in ons pakket. Wat is er gebeurd ? De printer was kapot. Een deel van jullie heeft daarom geen recept ontvangen. Gelukkig staan de recepten wel op de site van de Kraanvogel, dus hier kun je ze terugvinden. Het was een preirecept en dit...

Lees meer
Klavergras zaaien voor bodemverbetering

Klavergras zaaien voor bodemverbetering

Zo.. de aardappels zijn gepoot. Het zijn er voor de zekerheid veel meer dan vorig jaar omdat vorig jaar een slecht aardappeljaar was. Weten we het nog ? Ze hadden ziektes en Michiel had andere rassen geprobeerd. Al doende leert men natuurlijk he. Zo hoort het ook....

Lees meer