BALLETJES GEMAAKT VAN CHAMPIGNONS, WALNOTEN EN KAAS Lekker als tapashapje of snack

Recepten

Voor ongeveer 12 personen

Ingrediënten
400 gr champignons
2 teentjes knoflook
40 gr walnoten
1 ei
takje verse peterselie
50 gr paneermeel +20 gr
40 gr geraspte kaas
peper en zou
klein scheutje olijfolie
Griekse yoghurt met verse munt om er bij te serveren

Bereiding
Snijd de champignons en knoflook in plakjes. Verhit de olie in de pan en bak de knoflook met de champignons een minuut of 7 totdat het vocht grotendeels verdampt is. Breng ze op smaak met een beetje peper en zout.

Laat de champignons uitlekken op een stuk keukenpapier en doe daarna in een keukenmachine. Voeg de walnoten en peterselie toe en maal fijn. Voeg het ei, geraspte kaas en 50 gr paneermeel toe en schep er doorheen. Laat het mengsel een half uur opstijven in de koelkast. Bestrooi een bord met de resterende 20 gr paneermeel.

Draai balletjes van het champignonmengsel. Het mengsel is wat minder steviger dan gewoon gehakt. Rol de balletjes door het paneermeel op het bord. Bak de balletje in een koekenpan in een minuut of 5 rondom bruin. Serveer met yoghurt met fijngehakte munt.

 

vrijdag 13 mei 2022 | Recepten

Meer nieuws

Schorseneren in bechamelsaus

Schorseneren in bechamelsaus

Ingrediënten: een kilo schorseneren een citroen een eetlepel boter een eetlepel bloem 125 ml melk Bereiding: 1. Was de schorseneren zodat de meeste grond er vanaf is. Zet een pan klaar met water en het sap van een halve citroen. Laat een bak of je gootsteen vol lopen...

Lees meer
Paksoi bowl met volkoren rijst

Paksoi bowl met volkoren rijst

Ingrediënten: 120 g zilvervliesrijst 2 eieren 1 stronk paksoi 5 el extra vergine olijfolie 15 g gemberwortel 1 teen knoflook 1 el sojasaus 1 el honing peper 50 g walnoten 1 avocado 150 g wortel, julienne gesneden Bereidingswijze: Kook de zilvervliesrijst zoals...

Lees meer
PUMKIN PIE / POMPOENTAART

PUMKIN PIE / POMPOENTAART

Ingrediënten: Voor de bodem - 200 gram bloem - 1 theelepel bakpoeder - 125 gram roomboter (koud - in stukjes) - water, zout Pompoentaart - 250 gram pompoenpuree - ½ blik gecondenseerde melk (200 gram) - 1 ei - 1 eidooier - 1 theelepel kaneel - ½ theelepel piment...

Lees meer