Carrot Cheesecake met creamcheese topping

Recepten

Voor degenen die onze Nieuwjaarsborrel van afgelopen zaterdag gemist hebben, hierbij een kleine troost.
Nou ja, klein.. Stefanie, de zus van Michiel, had een paar heerlijke cakes gemaakt waaronder deze. Speciaal voor jullie vroeg ik het recept en vroeg ik Michiel of er wortels in het pakket konden, dus.. kunnen jullie toch nog een beetje onze borrel meebeleven. En voor degenen die er wel waren… Geniet er lekker nog een keertje van 😉

In de volgende nieuwsbrief komt een uitgebreid verslag van de dag en dan komt het (als het goed is) ook op de site te staan.

Ingrediënten voor een taart van 20cm en 12 personen
Carrotcake beslag:
200 gram zelfrijzend bakmeel.
200 gram lichtbruine basterdsuiker
150 ml zonnebloemolie
2 eieren (M)
1 tl kaneelpoeder
1 tl koek- en speculaaskruiden
0,25 tl nootmuskaat
snuf zout
100 gram wortel (geraspt)
1 handje walnoten (in stukjes gehakt)

Cheesecake beslag:
500 gram naturel roomkaas
125 gram fijne kristalsuiker
2 eieren (M)
1 eidooier
100 gram crème fraîche
1 tl vanille-extract
1 el maïzena

Decoratie:
200 gram naturel roomkaas
100 gram poedersuiker
100 gram ongezouten roomboter
1 tl vanille-extract
Extra: walnoten voor bovenop de taart

Bereiding:
1. Doe alle ingrediënten voor de carrot cake bij elkaar in een kom en schep om tot een stevig cakebeslag.
2. Voor de cheesecakelaag voeg je roomkaas en suiker samen, klop dit romig. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot een egaal mengsel, voeg de volgende pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Voeg ook de crème fraîche, het vanille-extract en de maïzena toe. Spatel door tot een egaal beslag.
3. Schep de helft van het carrot cake beslag op de bodem van je met bakpapier beklede springvorm, verdeel gelijkmatig over de bodem. Giet/schep dan ongeveer een kwart tot een derde van het cheesecakebeslag in de vorm. Dit spreid je niet gelijkmatig uit maar laat je gewoon zo in het midden van de vorm. Schep vervolgens de rest van het carrot cake beslag in de vorm, gevolgd door de rest van het cheesecakemengsel. De laatste laag spreid je wel gelijkmatig uit.
4. Bak de cheesecake in 80 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar (een waterbad is niet nodig).
5. Dek de taart halverwege het bakken af met aluminiumfolie zodat hij niet te donker kleurt. Bij mij werd de taart zo hoog dat de bovenkant van de cheesecake vast zat aan het folie. Mocht dat bij jou ook gebeuren, laat de taart dan eerst afkoelen voordat je het folie verwijderd, zo beschadig je de taart het minst.
6. Laat de taart na het bakken minimaal een uur afkoelen in de uitgeschakelde oven met de deur op een kiertje. Laat hem daarna een nacht in de koelkast opstijven.
7. De volgende dag maak je het roomkaasglazuur. Doe alle ingrediënten in een kom en klop tot een romig glazuur. Smeer de cheesecake er rondom en bovenop mee in. Maak de taart af door rondom walnoten op de taart te leggen.

Tip:
Bewaren: in de koelkast 3-4 dagen houdbaar. Invriezen kan, maar dit zou ik dan zonder het roomkaasglazuur doen, hij is dan tot 3 maanden houdbaar.

Smakelijk !!

daisycornelissen1973@gmail.com

 

 

vrijdag 28 januari 2022 | Recepten

Meer nieuws

Wat te doen met Knolselderij?

Wat te doen met Knolselderij?

Deze vraag heb ik al meerdere mensen gesteld en dan krijg ik tips te horen, welke ik weer half vergeten ben eer ik thuis ben. Nu trof ik de vader van Michiel in zijn eigen voortuin toen ik mijn groenten, na een paar dagen op vakantie te zijn geweest, op ging halen....

Lees meer
Het is leuk, verhelderend en soms ook wel confronterend

Het is leuk, verhelderend en soms ook wel confronterend

Vanuit de klantenvereniging denken we mee met Michiel en hoe zijn bedrijf sterker kan worden. Michiel heeft een duidelijke visie en plannen, maar om alles neer te zetten moet je veel tijd investeren in ‘hoe’ dat allemaal moet. Om zich tijd te besparen is hij een...

Lees meer