Groene kool ovenschotel

Recepten

Wie is er niet dol op ovenschotels ?!
Eens een keer geen specifiek vegetarisch recept. Je kunt het natuurlijk vega maken door vega gehakt te gebruiken.

Ingrediënten voor 4 personen:
– 1 groene kool
– aardappelpuree voor 6 personen (rijkelijk dus)
– 750 gram gehakt (of vega gehakt)
– 2 middelgrote uien
– 3 t knoflook
– 200 gram geraspte kaas
– 2 eieren
– Peper en zout
– Gehaktkruiden (of kruiden naar je eigen smaak of.. je maakt de gehaktkruiden zelf. Zie hieronder:)

– 2 delen nootmuskaat
– 1 ½ deel zeezout /Himalayazout
– 1 deel witte peper
– 1 deel paprikapoeder
– 1 deel gemberpoeder
– 1 deel koriander
– 1 deel kruidnagel
– 1 deel gedroogde ui
– 1 deel knoflook
– 1 deel foelie
– 1 deel komijn

Bereiding, ca. 90 minuten:
– Snij de kool in dunne reepjes, was deze en kook het in 10 minuten beetgaar, goed uit laten lekken.
– Kruid de gehakt, rul in de pan en fruit de gesnipperde uien en knoflook erdoor.
– Bereid de aardappelpuree volgens aanwijzingen op het pakje, of maak het zelf vers door gekookte aardappelen te stampen met een scheut melk en een beetje boter en zout.
– Een grote ovenschaal invetten met olie of boter. Onderin eerst de helft van de aardappelpuree verdelen. Vervolgens in volgorde een derde van de groene kool verdelen, helft van gehakt, derde van groene kool, 100 gr. kaas, rest van gehakt, rest van groene kool en de rest van de puree. Maak er mooie laagjes van.
– Smeer/giet/verdeel bovenop een mengsel van de geklopte eieren met de rest van de kaas.
– Plaats de schaal 25 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de schotel een mooi goudbruin korstje heeft.

Smakelijk en tot over 2 weken!!
daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 25 februari 2022 | Recepten

Meer nieuws

Schorseneren in bechamelsaus

Schorseneren in bechamelsaus

Ingrediënten: een kilo schorseneren een citroen een eetlepel boter een eetlepel bloem 125 ml melk Bereiding: 1. Was de schorseneren zodat de meeste grond er vanaf is. Zet een pan klaar met water en het sap van een halve citroen. Laat een bak of je gootsteen vol lopen...

Lees meer
Paksoi bowl met volkoren rijst

Paksoi bowl met volkoren rijst

Ingrediënten: 120 g zilvervliesrijst 2 eieren 1 stronk paksoi 5 el extra vergine olijfolie 15 g gemberwortel 1 teen knoflook 1 el sojasaus 1 el honing peper 50 g walnoten 1 avocado 150 g wortel, julienne gesneden Bereidingswijze: Kook de zilvervliesrijst zoals...

Lees meer
PUMKIN PIE / POMPOENTAART

PUMKIN PIE / POMPOENTAART

Ingrediënten: Voor de bodem - 200 gram bloem - 1 theelepel bakpoeder - 125 gram roomboter (koud - in stukjes) - water, zout Pompoentaart - 250 gram pompoenpuree - ½ blik gecondenseerde melk (200 gram) - 1 ei - 1 eidooier - 1 theelepel kaneel - ½ theelepel piment...

Lees meer