Paksoi bowl met volkoren rijst

Recepten

Ingrediënten:

  • 120 g zilvervliesrijst
  • 2 eieren
  • 1 stronk paksoi
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 15 g gemberwortel
  • 1 teen knoflook
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • peper
  • 50 g walnoten
  • 1 avocado
  • 150 g wortel, julienne gesneden

Bereidingswijze:

  • Kook de zilvervliesrijst zoals beschreven op de verpakking. Kook de eieren medium. Snijd de onderkant van de paksoi en snijd de paksoi vervolgens in repen.
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak daarin de paksoi in ongeveer 4 minuten beetgaar.
  • Schil intussen de gember en snijd het vruchtvlees fijn. Pel en pers de knoflook en meng hem in een schaaltje met de gember, 4 eetlepels olijfolie, sojasaus, honing en peper tot een dressing.
  • Hak de walnoten grof. Snijd de avocado doormidden tot aan de pit, draai de helften van elkaar, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • Giet de rijst af en verdeel hem over twee borden. Doe de paksoi, wortel, avocado en walnoten erbij. Pel de eieren, snijd ze doormidden en leg ze op het gerecht. Druppel de dressing erover.

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.nl

vrijdag 9 februari 2024 | Recepten

Meer nieuws

Wat te doen met Knolselderij?

Wat te doen met Knolselderij?

Deze vraag heb ik al meerdere mensen gesteld en dan krijg ik tips te horen, welke ik weer half vergeten ben eer ik thuis ben. Nu trof ik de vader van Michiel in zijn eigen voortuin toen ik mijn groenten, na een paar dagen op vakantie te zijn geweest, op ging halen....

Lees meer
Het is leuk, verhelderend en soms ook wel confronterend

Het is leuk, verhelderend en soms ook wel confronterend

Vanuit de klantenvereniging denken we mee met Michiel en hoe zijn bedrijf sterker kan worden. Michiel heeft een duidelijke visie en plannen, maar om alles neer te zetten moet je veel tijd investeren in ‘hoe’ dat allemaal moet. Om zich tijd te besparen is hij een...

Lees meer