Puree van geroosterde gele wortelen

Recepten

Ingrediënten
1 kg gele wortelen
olijfolie
4 takken tijm
4 tenen knoflook
1 tl zeezout
3 el honing
1 tl harissa
1/2 tl komijnpoeder

Bereiding
STAP 1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg een groot vel aluminiumfolie op je ovenplaat en vet dit in met wat olijfolie.
STAP 2
Schil de wortelen en snijd de grote of dikke in stukken. Leg de wortelen met de tijm, knoflook (in schil) en wat zout op het aluminiumfolie.
STAP 3
Pak de wortelen goed in en schuif dit in de oven en rooster de wortelen gaar. Afhankelijk van de hoeveelheid en dikte van de wortelen kan de gaartijd variëren van 1 tot 2 uur.
STAP 4
Als de wortelen zacht zijn, haal ze dan uit de oven. Maak het pakketje voorzichtig open (pas op voor de hete stoom) en laat iets afkoelen. Haal de knoflookteentjes uit hun schilletje.
STAP 5
Doe dan de wortelen in je keukenmachine, samen met de knoflook, tijmblaadjes, honing, harissa en komijnpoeder. Hak ze tot een (grove) puree.
STAP 6
Proef of er nog wat honing of zout bij moet.

Serveer de warme puree direct of laat afkoelen en serveer het als koude dip.

maandag 20 september 2021 | Recepten

Meer nieuws

Schorseneren in bechamelsaus

Schorseneren in bechamelsaus

Ingrediënten: een kilo schorseneren een citroen een eetlepel boter een eetlepel bloem 125 ml melk Bereiding: 1. Was de schorseneren zodat de meeste grond er vanaf is. Zet een pan klaar met water en het sap van een halve citroen. Laat een bak of je gootsteen vol lopen...

Lees meer
Paksoi bowl met volkoren rijst

Paksoi bowl met volkoren rijst

Ingrediënten: 120 g zilvervliesrijst 2 eieren 1 stronk paksoi 5 el extra vergine olijfolie 15 g gemberwortel 1 teen knoflook 1 el sojasaus 1 el honing peper 50 g walnoten 1 avocado 150 g wortel, julienne gesneden Bereidingswijze: Kook de zilvervliesrijst zoals...

Lees meer
PUMKIN PIE / POMPOENTAART

PUMKIN PIE / POMPOENTAART

Ingrediënten: Voor de bodem - 200 gram bloem - 1 theelepel bakpoeder - 125 gram roomboter (koud - in stukjes) - water, zout Pompoentaart - 250 gram pompoenpuree - ½ blik gecondenseerde melk (200 gram) - 1 ei - 1 eidooier - 1 theelepel kaneel - ½ theelepel piment...

Lees meer