Romige rodekoolsoep met bieslook (uit het boek Vast Wel!)

Recepten

Bereiding 15 min
Baktijd 30-35 min
Personen 6
Benodigdheden soeppan, staafmixer

INGREDIËNTEN:
1 el kokosolie
1 rode ui
1 sjalotje
3 teentjes knoflook
1 appel in blokjes
1 rode kool
400 gram witte zoete aardappels
1 el verse tijm
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
500 ml groentebouillon
1 blik kokosmelk van 400 ml

BEREIDING:
– Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui, sjalot en knoflook 3 min
– Voeg de appel, rode kool en zoete aardappel toe en bak 5 min op een middelmatig vuur mee. Roer het regelmatig door om verbranden te voorkomen
– Voeg de tijm en Italiaanse kruiden toe en bak kort mee. Roer weer regelmatig
– Voeg de groentebouillon en kokosmelk toe als de groente zacht is en breng de soep aan de kook. Laat de soep 25 min op een laag vuur koken.
– Pureer de soep met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
– Garneer de soep eventueel met extra kokosmelk en bieslook

Tip: als je de soep een dag later eet dan is de kleur veranderd, maar de smaak is net zo lekker.

Smakelijk eten !!

Daisy

Heb jij ook een lekker recept dat je wil delen ?
Mail het naar daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 4 maart 2022 | Recepten

Meer nieuws

Schorseneren in bechamelsaus

Schorseneren in bechamelsaus

Ingrediënten: een kilo schorseneren een citroen een eetlepel boter een eetlepel bloem 125 ml melk Bereiding: 1. Was de schorseneren zodat de meeste grond er vanaf is. Zet een pan klaar met water en het sap van een halve citroen. Laat een bak of je gootsteen vol lopen...

Lees meer
Paksoi bowl met volkoren rijst

Paksoi bowl met volkoren rijst

Ingrediënten: 120 g zilvervliesrijst 2 eieren 1 stronk paksoi 5 el extra vergine olijfolie 15 g gemberwortel 1 teen knoflook 1 el sojasaus 1 el honing peper 50 g walnoten 1 avocado 150 g wortel, julienne gesneden Bereidingswijze: Kook de zilvervliesrijst zoals...

Lees meer
PUMKIN PIE / POMPOENTAART

PUMKIN PIE / POMPOENTAART

Ingrediënten: Voor de bodem - 200 gram bloem - 1 theelepel bakpoeder - 125 gram roomboter (koud - in stukjes) - water, zout Pompoentaart - 250 gram pompoenpuree - ½ blik gecondenseerde melk (200 gram) - 1 ei - 1 eidooier - 1 theelepel kaneel - ½ theelepel piment...

Lees meer