Schorseneren in bechamelsaus

Recepten

Ingrediënten:
een kilo schorseneren
een citroen
een eetlepel boter
een eetlepel bloem
125 ml melk

Bereiding:
1. Was de schorseneren zodat de meeste grond er vanaf is. Zet een pan klaar met water en het sap van een halve citroen. Laat een bak of je gootsteen vol lopen met water.
2. Schil de schorseneren onder water en leg de geschilde exemplaren meteen in het citroenwater. Snijd de schorseneren in stukjes en kook ze in 15-20 minuten gaar in water.
3. Serveer met een simpele bechamelsaus gemaakt van 1 eetlepel boter, een eetlepel bloem, 125 ml kookvocht en 125 ml melk.
Daarvoor laat je in een andere pan de boter smelten. Voeg de bloem toe en laat het mengsel even garen. Voeg in scheutjes de melk toe en laat dit even koken. Zo maak je alvast een dikke bechamel. Als de schorseneren gaar zijn giet je ze af in een maatbeker en voeg je de 125 ml kookvocht toe aan de saus. Nog even laten garen, dan de schorseneren aan de saus toevoegen.

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.nl

vrijdag 23 februari 2024 | Recepten

Meer nieuws

Wat te doen met Knolselderij?

Wat te doen met Knolselderij?

Deze vraag heb ik al meerdere mensen gesteld en dan krijg ik tips te horen, welke ik weer half vergeten ben eer ik thuis ben. Nu trof ik de vader van Michiel in zijn eigen voortuin toen ik mijn groenten, na een paar dagen op vakantie te zijn geweest, op ging halen....

Lees meer
Het is leuk, verhelderend en soms ook wel confronterend

Het is leuk, verhelderend en soms ook wel confronterend

Vanuit de klantenvereniging denken we mee met Michiel en hoe zijn bedrijf sterker kan worden. Michiel heeft een duidelijke visie en plannen, maar om alles neer te zetten moet je veel tijd investeren in ‘hoe’ dat allemaal moet. Om zich tijd te besparen is hij een...

Lees meer