Tian met tomaten en courgette

Recepten

INGREDIËNTEN
 olijfolie
 3 grote aardappelen
 1 grote ui
 1 teentje knoflook
 paar takjes verse tijm
 1 courgette
 4 pomodori (pruimtomaten)
 150 g zachte geitenkaas (plak)

BEREIDEN
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een ovenschaal in met olijfolie.
Schil de aardappelen, snijd in dunne plakjes en verdeel over de schaal. Snijd de ui in
flinterdunne ringen, strooi erover. Bestrooi met fijngehakte knoflook, zout, peper en
tijmblaadjes. Sprenkel er een beetje olijfolie over.
Snijd de courgette en tomaat in dunne plakjes. Leg die om en om, dakpansgewijs in de
schaal, dicht tegen elkaar. Bestrooi met zout, peper en tijm. Besprenkel met een beetje
olijfolie.
Zet 45 minuten onder in de oven.
Haal eruit en zet de oven heter, op 225 °C. Verkruimel de geitenkaas over de groente.
Zet de schaal nog 10 minuten terug, nu halverwege de oven.
TIPS
1. In het vocht dat uit de tomaten en courgettes loopt, garen de aardappelen en uien.
Wel dun snijden!
2. Vooraf maken? Bak de groente alvast gaar, laat de schaal afkoelen. Strooi pas vlak
voor het serveren de geitenkaas erover en zet de schaal opnieuw 10 à 15 minuten in de
oven.
3. Pomodori bevatten minder vocht dan gewone tomaten.

Smakelijk !
daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 24 juni 2022 | Recepten

Meer nieuws

Schorseneren in bechamelsaus

Schorseneren in bechamelsaus

Ingrediënten: een kilo schorseneren een citroen een eetlepel boter een eetlepel bloem 125 ml melk Bereiding: 1. Was de schorseneren zodat de meeste grond er vanaf is. Zet een pan klaar met water en het sap van een halve citroen. Laat een bak of je gootsteen vol lopen...

Lees meer
Paksoi bowl met volkoren rijst

Paksoi bowl met volkoren rijst

Ingrediënten: 120 g zilvervliesrijst 2 eieren 1 stronk paksoi 5 el extra vergine olijfolie 15 g gemberwortel 1 teen knoflook 1 el sojasaus 1 el honing peper 50 g walnoten 1 avocado 150 g wortel, julienne gesneden Bereidingswijze: Kook de zilvervliesrijst zoals...

Lees meer
PUMKIN PIE / POMPOENTAART

PUMKIN PIE / POMPOENTAART

Ingrediënten: Voor de bodem - 200 gram bloem - 1 theelepel bakpoeder - 125 gram roomboter (koud - in stukjes) - water, zout Pompoentaart - 250 gram pompoenpuree - ½ blik gecondenseerde melk (200 gram) - 1 ei - 1 eidooier - 1 theelepel kaneel - ½ theelepel piment...

Lees meer