VEGA RODE KOOL OVENSCHOTEL MET KNOLSELDERIJ

Recepten

De rode kool is gestoofd met appel en kruiden, afgedekt met een zachte puree van aardappel en knolselderij en als laatste een krokante top van noten en kaas.
Rode kool is altijd een heerlijke groente om te verwerken in een ovenschotel. Je moet er alleen wel even de tijd voor uittrekken. Vooral veel wachttijd, dus ondertussen kan je gerust iets anders gaan doen.
Allereerst gaan we de rode kool 1,5 uur stoven met appel en balsamico, voor het zoetige en wat pit. Daarna maken we een zachte puree van aardappel en knolselderij. Erg lekker én tegelijkertijd weer extra groenten die je binnen krijgt.

Voor 4 personen.
Oven tijd en stooftijd = 2 uur !
Bereidingstijd = half uur

Ingredienten:
1/2 rode kool
2 goudrenetten appels
1 ui
2 eetlepels balsamico azijn
1 kaneelstokje
1 ster anijs
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
400 gram aardappels
1/2 knolselderij
scheut melk
50 gram roomboter
100 gram gemengde noten
3 eetlepels zonnebloempitten
2 eetlepels sojasaus
150 gram geraspte belegen kaas

Bereiding:
1 Snijd de rode kool met de mandoline of een heel scherp mes in dunne reepjes.
2 Snipper de ui en schil de appels en snijd in grove stukken
3 Doe de rode kool in een grote pan samen met de ui, de balsamico azijn, het kaneelstokje, de steranijs, de kruidnagels en een glaasje water.
4 Zet de rode kool op laag vuur op en laat 1,5 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan. Roer regelmatig en voeg als de rode kool te droog wordt nog een beetje water toe. Breng op smaak met zout en peper.
5 Schil ondertussen de aardappels en de knolselderij. Snijd beide in grove stukken en doe in een ruime pan met water.
6 Zet de aardappels en de knolselderij op het vuur en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken tot beide mooi gaar zijn.
7 Giet het water af en stamp de aardappel en knolselderij met de pureestamper tot puree. Voeg de boter en de melk toe zodat je een smeuïge puree krijgt. Breng op smaak met zout en peper.
8 Verwarm de oven voor op 200 graden.
9 Doe ondertussen de gemengde noten in de keukenmachine en maal ze grof.
10 Rooster daarna de gehakte noten samen met de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
11 Voeg de sojasaus toe en rooster alles samen totdat de nootjes zoutig en krokant zijn.
12 Laat afkoelen en meng de noten met de geraspte kaas.
13 Verdeel de rode kool over de bodem van een ruime ovenschaal.
14 Bedek de rode kool daarna met de puree van aardappel en knolselderij.
15 Maak de vegetarische rode kool ovenschotel met knolselderij af door de crunchy noten met kaas over de bovenkant te strooien.
16 Bak de rode kool ovenschotel 30 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin en knapperig is.

Geniet van je weekend.
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 14 oktober 2022 | Recepten

Meer nieuws

Schorseneren in bechamelsaus

Schorseneren in bechamelsaus

Ingrediënten: een kilo schorseneren een citroen een eetlepel boter een eetlepel bloem 125 ml melk Bereiding: 1. Was de schorseneren zodat de meeste grond er vanaf is. Zet een pan klaar met water en het sap van een halve citroen. Laat een bak of je gootsteen vol lopen...

Lees meer
Paksoi bowl met volkoren rijst

Paksoi bowl met volkoren rijst

Ingrediënten: 120 g zilvervliesrijst 2 eieren 1 stronk paksoi 5 el extra vergine olijfolie 15 g gemberwortel 1 teen knoflook 1 el sojasaus 1 el honing peper 50 g walnoten 1 avocado 150 g wortel, julienne gesneden Bereidingswijze: Kook de zilvervliesrijst zoals...

Lees meer
PUMKIN PIE / POMPOENTAART

PUMKIN PIE / POMPOENTAART

Ingrediënten: Voor de bodem - 200 gram bloem - 1 theelepel bakpoeder - 125 gram roomboter (koud - in stukjes) - water, zout Pompoentaart - 250 gram pompoenpuree - ½ blik gecondenseerde melk (200 gram) - 1 ei - 1 eidooier - 1 theelepel kaneel - ½ theelepel piment...

Lees meer