Ovenschotel met groenlof, aardappelpuree en ham

Recepten

De smaak van groenlof zit tussen witlof en andijvie in zit. Een beetje bitter dus, maar… bitter in de mond, maakt de lever gezond !
Dit gezegde kan nog onderbouwd worden ook 😉
Bitterstoffen activeren de afgifte van gal in de darmen. Via de gal brengt de lever de afvalstoffen in de darmen. Daarna worden ze door de darmen definitief afgevoerd. Zo ontgiften bitterstoffen je lichaam.

Ingrediënten voor 3 personen
750 gram aardappels
1 groenlof (± 500 gram)
1 el olijfolie
100 gram hamblokjes of vega hamblokjes, of paddenstoelen
100 ml crème fraîche
zwarte peper
teentje knoflook
nootmuskaat
1,5 dl melk
100 gram geraspte kaas

Bereiding
Schil de aardappels. Snijd ze in stukjes en kook ze in gezouten water in ongeveer 15 minuten gaar. Giet ze af.
Snijd de groenlof in 1 cm brede repen en was ze eventueel. Verhit de olie in een wok en bak de groenlof even kort aan zodat deze iets slinkt. Schep de groenlof in een ovenschaal en roer de hamblokjes (of de vega variant)crème fraîche en wat peper erdoor.
Maak van de gare aardappels met de melk, nootmuskaat en het uitgeperste teentje knoflook een smeuïge puree. Verdeel de puree over de groenlof. Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas. Zet de schotel 20 minuten in een op 180 C voorverwarmde oven om een mooi bruin korstje te krijgen.

woensdag 13 oktober 2021 | Recepten

Meer nieuws

Schorseneren in bechamelsaus

Schorseneren in bechamelsaus

Ingrediënten: een kilo schorseneren een citroen een eetlepel boter een eetlepel bloem 125 ml melk Bereiding: 1. Was de schorseneren zodat de meeste grond er vanaf is. Zet een pan klaar met water en het sap van een halve citroen. Laat een bak of je gootsteen vol lopen...

Lees meer
Paksoi bowl met volkoren rijst

Paksoi bowl met volkoren rijst

Ingrediënten: 120 g zilvervliesrijst 2 eieren 1 stronk paksoi 5 el extra vergine olijfolie 15 g gemberwortel 1 teen knoflook 1 el sojasaus 1 el honing peper 50 g walnoten 1 avocado 150 g wortel, julienne gesneden Bereidingswijze: Kook de zilvervliesrijst zoals...

Lees meer
PUMKIN PIE / POMPOENTAART

PUMKIN PIE / POMPOENTAART

Ingrediënten: Voor de bodem - 200 gram bloem - 1 theelepel bakpoeder - 125 gram roomboter (koud - in stukjes) - water, zout Pompoentaart - 250 gram pompoenpuree - ½ blik gecondenseerde melk (200 gram) - 1 ei - 1 eidooier - 1 theelepel kaneel - ½ theelepel piment...

Lees meer