Shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool

Recepten

Al vaker heb ik ons favoriete recept Shakshuka met jullie gedeeld.
Hier een heerlijke variant op het origineel !


Shakshuka is misschien wel het ultieme comfort food gerecht voor bij het ontbijt, lunch of avondeten.
Dit eiergerecht uit het Midden Oosten is verwarmend en kruidig.
Wij zi
jn dol op shakshuka.
Ik gebruik
voor deze variant geen tomatensaus, maar een pittige paprikasaus van oranje paprika’s.

De oranje paprika
De paprika is een bekende groente in het groenteschap.
Je komt ‘m tegen in verschillende kleuren: rood, geel, groen én oranje!
Deze oranje paprika, die de Nederlandse kleur met trots draagt, wordt een beetje ondergesneeuwd door zijn broertjes in andere kleuren.
Wat ontzette
nd zonde is! Deze is namelijk zacht van smaak, sappig, fris en super gezond.

Ingrediënten voor 4 personen
4 oranje paprika’s, in blokjes
400 g tomaten, in blokjes
100 g boerenkool
4 eieren
1 avocado
10 g peterselie, grof gehakt
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
2 el tomatenpuree
1 el komijnzaad, gemalen
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
olie

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s met de schil naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de paprika’s 20 minuten in de oven.
3. Doe de geroosterde paprika’s en tomaten in een keukenmachine en blend tot een glad geheel. Voeg de tomatenpuree, gemalen komijn, paprikapoeder en cayennepeper toe.
4. Verhit olie in een stoofpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten tot de ui glazig begint te worden. Voeg de boerenkool toe aan de pan en roerbak 3-4 minuten. Voeg het paprika-tomatenmengsel toe, roer goed en laat 5 minuten op middelhoog vuur sudderen.
5. Maak 4 kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in. Laat nog 15 minuten zachtjes pruttelen totdat het eiwit gestold is. Gaat het niet snel genoeg? Doe dan een deksel op je pan.
6. Verdeel de shakshuka over 4 borden, garneer met plakjes avocado en peterselie en serveer direct.

Smakelijk ! en mochten jullie nog recepten willen delen met ons… stuur me een mail en dan komt jouw recept wellicht in het Kraanvogel groentepakket !

 

Daisy Cornelissen daisycornelissen1973@gmail.com

donderdag 11 november 2021 | Recepten

Meer nieuws

Schorseneren in bechamelsaus

Schorseneren in bechamelsaus

Ingrediënten: een kilo schorseneren een citroen een eetlepel boter een eetlepel bloem 125 ml melk Bereiding: 1. Was de schorseneren zodat de meeste grond er vanaf is. Zet een pan klaar met water en het sap van een halve citroen. Laat een bak of je gootsteen vol lopen...

Lees meer
Paksoi bowl met volkoren rijst

Paksoi bowl met volkoren rijst

Ingrediënten: 120 g zilvervliesrijst 2 eieren 1 stronk paksoi 5 el extra vergine olijfolie 15 g gemberwortel 1 teen knoflook 1 el sojasaus 1 el honing peper 50 g walnoten 1 avocado 150 g wortel, julienne gesneden Bereidingswijze: Kook de zilvervliesrijst zoals...

Lees meer
PUMKIN PIE / POMPOENTAART

PUMKIN PIE / POMPOENTAART

Ingrediënten: Voor de bodem - 200 gram bloem - 1 theelepel bakpoeder - 125 gram roomboter (koud - in stukjes) - water, zout Pompoentaart - 250 gram pompoenpuree - ½ blik gecondenseerde melk (200 gram) - 1 ei - 1 eidooier - 1 theelepel kaneel - ½ theelepel piment...

Lees meer